Keď máte pocit, že stále dookola robíte na obed to isté a chcelo by to nejakú zmenu. Tento recept odporúčam, je zdravý, farebný a plný výborných chutí. A navyše je to skvelý nápad, ako dostať rybky aj do detí. S manželom sme si obaja naložili ešte dvakrát:)
Dobrú chuť:)
Ingrediencie:
300 g tmavej tresky (použi akúkoľvek obľúbenú rybu)
2 dl mlieka
4 stredne veľké zemiaky
1 jarná cibuľka
1/2 hrnčeka mrazeného hrášku
soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
olej
Postup:
Rybu nakrájame na menšie kúsky a varíme 10 minút v osolenom a okorenenom mlieku. Po vychladnutí vidličkou potrháme rybu na malé kúsky. Zemiaky uvaríme do mäkka a tiež si uvaríme hrášok (ten stačí povariť 2-3 minútky). Zemiaky spolu s hráškom rozmixujeme na kašu, pridáme kúsky ryby, na drobno nakrájanú jarnú cibuľku, a dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko spolu poriadne premiešame.
Z hmoty tvarujeme asi 2 cm hrubé karbonátky a vysmažíme do zlatista z oboch strán. (3-4 minúty z každej strany).
Otras…