Zemiakovo-rybacie karbonátky s hráškom

Keď máte pocit, že stále dookola robíte na obed to isté a chcelo by to nejakú zmenu. Tento recept odporúčam, je zdravý, farebný a plný výborných chutí. A navyše je to skvelý nápad, ako dostať rybky aj do detí. S manželom sme si obaja naložili ešte dvakrát:)

Dobrú chuť:)

Ingrediencie:

300 g tmavej tresky (použi akúkoľvek obľúbenú rybu)

2 dl mlieka

4 stredne veľké zemiaky

1 jarná cibuľka

1/2 hrnčeka mrazeného hrášku

soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

olej

Postup:

Rybu nakrájame na menšie kúsky a varíme 10 minút v osolenom a okorenenom mlieku. Po vychladnutí vidličkou potrháme rybu na malé kúsky. Zemiaky uvaríme do mäkka a tiež si uvaríme hrášok (ten stačí povariť 2-3 minútky). Zemiaky spolu s hráškom rozmixujeme na kašu, pridáme kúsky ryby, na drobno nakrájanú jarnú cibuľku, a dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko spolu poriadne premiešame.

Z hmoty tvarujeme asi 2 cm hrubé karbonátky a vysmažíme do zlatista z oboch strán. (3-4 minúty z každej strany).

 

 

 

One comment

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.