Zapečený chlieb

Potrebujete mat na stole pohostenie za pol hodinku? Tu je! Hoci som recept na tento zapečený chlieb videla na internete už  mnohokrát, nikdy ma nenapadlo ho vyskúšať aj doma. Raz sme ho mali šancu ochutnať u susedky a bol skvelý. A odvtedy sa u nás udomácnil akosi tiež. Pridajte sušené paradajky, olivy, skombinujte všetko, čo máte radi a pripravte si túto dobrotu presne podľa seba:)

Ingrediencie:

1 chlieb

jarná cibuľka

slanina

1-2 strúčiky cesnaku

maslo

tvrdý syr, aspoň 400 g (odporúčam údený)

Postup:

Chlieb zhora rozkrájam na štvorčeky tak, aby spodná časť chleba ostala vcelku. Medzery medzi jednotlivými štvorčekmi vymastím rozpusteným maslom zmiešaným s prelisovaným cesnakom. A do medzier medzi štvorce chleba vkladám postupne: najprv krúžky cibuľky, potom nakrájanú slaninu a nakoniec malé plátky syra. Ideálne je vkladať suroviny čo najhlbšie, aby chlebík nebol suchý a surovinami nešetriť. Takto pripravený chlieb zabalíme do alobalu a pečieme v rúre na 180 °C asi 20 minút. Posledných 5 minút ho nechávam zapiecť odokrytý. Prajem dobrú chuť 

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.