Voňavý camembert pečený v rúre

peceny-camembert

Neviem, či toto fantastické jedlo Francúzi až tak dobre taja, alebo my sme takí nevšímaví, že sa tak málo vyskytuje na našich stoloch. Tento recept je ako stvorený na jesenný či zimný večer, keď sa zababušíme do deky, otvoríme fľašu dobrého červeného vína a namáčame si chrumkavú bagetku do lahodného roztopeného syra. Tento recept je ako stvorený na dnes. Na dnešnú večeru, olovrant, pohostenie pre priateľov, na každý deň. Budeš sa oblizovať až za ušami. Tak šup šup do najbližšieho obchodu po syr a nejaké to vínko a uži si dnešnú oslavu jedla:)

P.S: Nepoznám jednoduchšie jedlo, takže prípravu zvládne a úplný začiatočník:)

Ingrediencie (pre 2 osoby):

2 syry camembert (môžeš použiť aj brie)

2 strúčiky cesnaku

2 malé vetvičky tymiánu

med

maslo

bageta

bylinkové maslo alebo olivový olej

Postup:

Alobalom si vysteliem okrúhlu zapekaciu misku, položím naň tenký plátok masla a syr. Ak si kúpil/a syr v drevenej krabičke, obal zo syra vyhoď a syr vlož späť do krabičky, v ktorej ho aj upečieš. Do syra si zhora špičkou noža urobím zárezy a vtlačím do nich na tenké plátky nakrájaný strúčik cesnaku a na kúsky natrhaný tymián. Vrch pokvapkám pár kvapkami medu.

K syru na plech priložím nakrájanú bagetu potretú bylinkovým maslom alebo pokvapkám olivovým olejom a spolu so syrom dám piecť do rúry na 20 minút na 180 °C.  Hotovo:)

5 comments

  1. majka says:

    v sobotu sme mali na večeru. bagetky neboli, no celkom postačil chlebík, ten sme namáčali do rozpusteného syra. Tí, čo majú radi syr, si prídu na svoje.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.