Popoludňajšia káva a k tomu pohodička. Alebo ešte lepšie: ku kávičke koláčik. Poďme si spolu pripraviť rýchlu šťavnatú jablkovú bábovku, ktorá k jeseni neodmysliteľne patrí. A nielen k nej:) A ak máte chuť experimentovať, experiment, pokojne si do nej pridajte za hrsť orieškov, brusníc alebo čokolády.
Ingrediencie:
1 hrnček = 250 ml
2 hrnčeky hladkej múky
3/4 hrnčeka kryštálového cukru
1,5 hrnčeka nahrubo nastrúhaného jablka
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka rozpusteného masla alebo oleja
2 vajcia
semienka z 1 vanilkového luska
1 prášok do pečiva
tuk na vymastenie a detská krupica alebo strúhanka na vysypanie formy
voliteľné: sušené ovocie, kúsky čokolády alebo orechy
Postup:
Najprv si zmiešam spolu všetky sypké ingrediencie: múku, cukor a prášok do pečiva. Potom postupne pridám vajíčka, mlieko, olej a na konci nastrúhané jablko, vanilkový lusk a všetko spolu premiešam na hladké cesto. Bábovkovú formu si natriem tukom a vysypem krupicou alebo strúhankou, a cesto do nej nalejem. Rúru vyhrejem na 180 °C a pečiem zhruba 40-45 minút. Prajem dobrú chuť ❤
Ja vysypávam plechy a formy na pečenie pomletými
detskymi piškotami. Je to lepšie ako strúhankou alebo
múkou. Skúste to, jeto fajn.
Ria