Šťavnatá jablková bábovka

Popoludňajšia káva a k tomu pohodička. Alebo ešte lepšie: ku kávičke koláčik. Poďme si spolu pripraviť rýchlu šťavnatú jablkovú bábovku, ktorá k jeseni neodmysliteľne patrí. A nielen k nej:) A ak máte chuť experimentovať,  experiment, pokojne si do nej pridajte za hrsť orieškov, brusníc alebo čokolády. 

Ingrediencie:  

1 hrnček = 250 ml

2 hrnčeky hladkej múky

3/4 hrnčeka kryštálového  cukru

1,5 hrnčeka nahrubo nastrúhaného jablka

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka rozpusteného masla alebo oleja

2 vajcia

semienka z 1 vanilkového luska

1 prášok do pečiva

tuk na vymastenie a detská krupica alebo strúhanka na vysypanie formy

voliteľné: sušené ovocie, kúsky čokolády alebo orechy

Postup: 

Najprv si zmiešam spolu všetky sypké ingrediencie: múku, cukor a prášok do pečiva. Potom postupne pridám vajíčka, mlieko, olej a na konci nastrúhané jablko, vanilkový lusk a všetko spolu premiešam  na hladké cesto. Bábovkovú formu si natriem tukom a vysypem krupicou alebo strúhankou, a cesto do nej nalejem. Rúru vyhrejem na 180 °C a pečiem zhruba 40-45 minút. Prajem dobrú chuť 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.