Po pagáčikoch mi ostali bielky a keďže o snehu tento rok veľmi nechyrovať, pomôžu aspoň snehové pusinky. Ľahké a krásne ako snehová vločka. Pusinky už nejakú tú dobu slávia svoj návrat. Svojou jednoduchou prípravou sú tak často nielen ozdobou svadobných stolov a tôrt, ale aj každodenného mlsania.
Ingrediencie:
3 vaječné bielky
150 g kryštálového cukru
štipka soli
potravinová farba (môže a nemusí byť)
Príprava: 10 minút Pečenie: 35 minút
Postup: Vo vodnom kúpeli (nad väčším hrncom, v ktorom je vriaca voda, varíme v menšej nádobe pokrm, ktorý si vyžaduje túto tepelnú úpravu) si vymiešame metličkou bielka spolu s cukrom kým sa cukor nerozpustí. Trvá to asi 3 minútky. Potom si bielka spolu s cukrom premiestnime do mixéra alebo robota, pridáme štipku soli a mixujeme ďalších asi 7 minút na tuhý sneh. (tak tuhý, že keď prevrátime metličku naopak, stále si drží svoj tvar). Podľa chcenej variácie môžeme pridať podľa návodu potravinovú farbu alebo rozpustenú čokoládu.
Následne si ho premiestnime do zdobiaceho vrecka, odstrihneme špičku a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme pusinky, a pečieme v rúre približne 35 – 40 minút pri teplote 100°.