Tento koláč sa u nás teší veľkej obľube. Jeho výhodou je, že si viete prísady do neho nakombinovať podľa aktuálnej sezóny alebo momentálneho obsahu vašej chladničky. Vynikajúco chutí za tepla aj za studena:)
Za suroviny na recept ďakujem internetovému obchodu s potravinami Svet Bedničiek www.svetbedniciek.sk
Ingrediencie:
1 balenie lístkového cesta (dostanete kúpiť už pripravené rozvaľkané)
50 g šampiňónov
50 g slaniny
100 g cukety
1/2 šalotky
2 domáce vajcia
100 g gorgonzoly alebo iného syra s modrou plesňou
100 ml smotany na šľahanie
50 ml mlieka
čierne korenie
Postup:
Na plech si rozložím cesto a orežem nadbytočné okraje. Ako základ si orestujem cibuľku so slaninkou, pridám nakrájané šampiňóny, podlejem trochou vody a podusím asi 5 minút. Tento základ vareškou rozložím na cesto. Navrstvím postrúhanú cuketu a zalejem zmesou vyšľahaného vajíčka, smotany a mlieka. Posypem trochou korenia a navrch poukladám drobné kúsky syra. (Nesolím, pretože tento typ syra je beztak dosť slaný). Vložím do rúry a pečiem pri teplote 180° asi 30 minút.