Skvelá nadýchaná bublanina

bublanina1

Asi súhlasíš, že bublaninu nie je potrebné nijak zvlášť predstavovať. Pri nej si vždy spomeniem na svoje detstvo a čerešňovú od mamky. So sestrou sme ju len zhrabli z pekáča a utekali sa hrať na ulicu predchodcu squash-u (vtedy ešte o garáž:), kohúta alebo sme skákali gumu.  A k tomu neodmysliteľne patrilo niečo na zahryznutie. Tak poďme si spraviť bublaninu ľahkú ako obláčik. A jedna rada na záver: ovocia nikdy nie je dosť! Keď sa ti teda zdá, že jej je na koláči dosť, ešte pridaj:) A môžeš použiť aj mrazené ovocie. Ja si zvyknem zamraziť černice, maliny, červené a čierne ríbezle a navzájom ich kombinujem počas celej zimy.

Ingrediencie:

4 vajcia

200 g hladkej múky

190 g kryštálového cukru

1 dcl mlieka

1 dcl rastlinneho oleja

1 prášok do pečiva

1 vanilka burbon

1,5 šálky sezónneho ovocia (použila som maliny, jahody a červené ríbezle, )

Trvanie 55 minút, Príprava:15 minút Pečenie: 35 minút

Vyšľahám si bielky spolu s cukrom a vanilkou, pridám žĺtky, olej, mlieko a zamiešam. Následne primiešam preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, vylejem na plech vymastený maslom a posypaný strúhankou.  Na vrch naukladám ovocie a dám piecť do rúry na 180° asi na 35/40 minút v závislosti na rúre. Po vychladnutí ešte jemne posypem práškovýcm cukrom. Ešte malé upozornenie na záver: počas pečenia nikdy neotváram rúru, aby bublanina neklesla.

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.