Asi súhlasíš, že bublaninu nie je potrebné nijak zvlášť predstavovať. Pri nej si vždy spomeniem na svoje detstvo a čerešňovú od mamky. So sestrou sme ju len zhrabli z pekáča a utekali sa hrať na ulicu predchodcu squash-u (vtedy ešte o garáž:), kohúta alebo sme skákali gumu. A k tomu neodmysliteľne patrilo niečo na zahryznutie. Tak poďme si spraviť bublaninu ľahkú ako obláčik. A jedna rada na záver: ovocia nikdy nie je dosť! Keď sa ti teda zdá, že jej je na koláči dosť, ešte pridaj:) A môžeš použiť aj mrazené ovocie. Ja si zvyknem zamraziť černice, maliny, červené a čierne ríbezle a navzájom ich kombinujem počas celej zimy.
Ingrediencie:
4 vajcia
200 g hladkej múky
190 g kryštálového cukru
1 dcl mlieka
1 dcl rastlinneho oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilka burbon
1,5 šálky sezónneho ovocia (použila som maliny, jahody a červené ríbezle, )
Trvanie 55 minút, Príprava:15 minút Pečenie: 35 minút
Vyšľahám si bielky spolu s cukrom a vanilkou, pridám žĺtky, olej, mlieko a zamiešam. Následne primiešam preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, vylejem na plech vymastený maslom a posypaný strúhankou. Na vrch naukladám ovocie a dám piecť do rúry na 180° asi na 35/40 minút v závislosti na rúre. Po vychladnutí ešte jemne posypem práškovýcm cukrom. Ešte malé upozornenie na záver: počas pečenia nikdy neotváram rúru, aby bublanina neklesla.