Pórovo-zemiaková krémová polievka

Táto polievka je ideálna v každom ročnom období, keďže na ňu potrebujeme minimum surovín. Je lahodná a nádherne krémová aj bez použitia smotany, pretože zemiak ju perfektne zahustí. Dokonca som sa o nej dočítala, že sa dá jesť na studeno…tak či tak, určite ju vyskúšaj, je výborná:)

Ingrediencie:

1 pór

2  veľké zemiaky

1 l vývaru (najlepšie zeleninový alebo kurací)

2 lyžice masla

soľ a čierne korenie

Postup:

Na masle osmažíme do sklovita nakrájaný pór. Pridáme nakrájaný zemiak a varíme do mäkka. Potom polievku rozmixujeme, pridáme zvyšný nakrájaný zemiak a znova varíme, kým nie je mäkký. Dochutíme soľou a korením a ak je príliš hustá, môžeme priliať ešte trocha vývaru. Dobrú chuť:)

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.