Sú jedlá, ktoré sa ani pri veľkej snahe nedajú lákavo nafotiť. O to lepšie však chutia. To isté platí o tejto plnenej paprike, ktorú ma naučil pripravovať môj svokor. A na rozdiel od klasickej plnenej papriky vám garantujem, že zjete aj samotnú papriku. Odporúčam si ju pripraviť na večeru a podávať s chlebíkom.
Ingrediencie:
6 ks zelenej papriky
2 paradajky
1 strúčik cesnaku
150 g syra Niva (alebo iného syra s modrou plesňou)
150 g syra typu ementál
150 g syra typu gouda
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku/paradajkového pyré
olej
soľ
čierne korenie
Postup:
Každý syr si nakrájame na 6 približne rovnakých hranolčekov. Z paprík vykrojíme jadrovníky a naplníme ich syrom (z každého druhu 1 kúsok syra). Papriky opečiem na oleji z každej strany tak, aby sa vytvorili na šupke hnedé pľuzgieriky. Potom pridám nakrájanú paradajku, pretlačený strúčik cesnaku, paradajková pretlak a zalejem asi 1-1,5 dcl vody. Papriky osolím, okorením a nechám dusiť asi 20 minút, kým sa všetky chute navzájom prepoja. Servírujem na tanier so šťavou a zajedám čerstvých chlebom. Dobrú chuť.❤
mala som možnosť ochutnať a veruže je to mňamka
Takto pripravena papricka je vyborna ?
Velka mnamka 🙂
Takto pripravene papriky su naozaj vynikajuce ?
Naozaj mozem len potvrdit, ze chuti vyborne 🙂