V jednoduchosti je krása. A v tomto prípade aj chuť:) Aj keď sa recept len skladá len z pár ingrediencií a pôsobí, že ani nie je receptom, prekvapí Ťa jeho ľahkosť a sviežosť. Nehovoriac o tých, ktorí nemajú radi mäsko. Tento recept mám od mojej sesternice, keď mi ho raz pripravili na raňajky. Tatulovci si ho priniesli z jednej reštaurácie a ja už som ho len troška prifarbila. Poslúži ako spestrenie pri spotrebovaní hromadnej letnej paradajkovej úrody, chutné raňajky či zaujímavá pochúťka pre návštevu. Je to fantastická a prekvapivá chuťovka, ktorú neobanuješ, že si si pripravil/pripravila.
Onedlho sa chystáme k Tatulovcom zas….. na domáce wafle, tak už sa neviem dočkať:))
Ingrediencie (2 porcie)
3 veľké paradajky (daj si záležať, nech sú paradajky chuťovo dobré, lebo ináč z toho rozprávku nevykúzlime:)
1/2 šalotky
soľ
mleté čierne korenie
žervé alebo cottage cheese (žervé – odporúčam Lučinu/ cottage cheese – odporúčam Rajo cibuľka a horčica)
Postup (10 minút)
- Nakrájam si nadrobno cibuľku a paradajky na čo najmenšie kúsky (najlepšie by bolo mať kúsočky drobné ako cibuľka). Ja si paradajky zvyčajne najprv narežem na tenulinké plátky, potom z nich nakrájam pásiky a potom priečne na drobné kúsky.
- Paradajky spolu s cibuľkou si dám do misky, osolím a okorením podľa svojej chuti, a zamiešam.
- Do stredu misy vyhĺbim jamku, do ktorej vyklopím žervé a už len podávam s opečeným chlebíkom.