Ovocné muffiny (jemné a vláčne)

Tieto muffiny sú u nás kultové. Pečiem ich na striedačku spolu s bábovkou a mrkvovými muffinmi vždy, keď máme chuť na sladké, a to sa stáva viac než často. Do základného cesta si pokojne primiešajte kúsky bielej čokolády, mrazené ovocie, hrozienka, oriešky alebo čo máte radi. Muffiny sú vláčne a jemnučké, prajem dobrú chuť 

Ingrediencie:

240 g polohrubej múky

100 g kryštálového cukru

2 vajcia

200 ml kyslej smotany (prípadne bieleho jogurtu)

100 ml rozpusteného masla (prípadne oleja)

1 ks prášok do pečiva

vyškrabané semienka z 1/2 vanilkového lusku

štipka soli

1 šálka ovocia podľa chuti (použila som červené ríbezle a maliny)

Postup: 

V mixéri si na najslabších otáčkach vymiešam kyslú smotanu, vajíčka a rozpustené maslo. A postupne prisypávam premiešanú zmes múky, cukru, prášku do pečiva a soli až nám vznikne jemné vláčne cesto.  Potom jemne primiešam ovocie a napĺňame nimi pripravené košíčky asi do 2/3. Šupnem do rúry a pečiem pri teplote 180 °C asi 20 minút podľa typu rúry.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.