Ostalo mi trocha ryže od obeda a chcelo to večeru. Tak som sa nechala inšpirovať obľúbenou Áziou a jedlo bolo rýchlo na svete. Je to veľmi rýchly a chutný recept, ktorý si vieš nakombinovať podľa aktuálneho obsahu svojej chladničky a mrazničky.
Suroviny:
1 šálka ryže (najlepšie basmati alebo jazmínová)
120 g morčacieho mäsa
1 šálka miešanej zeleniny (použila som mix mrazenej zeleniny na wok)
2 vajíčka
1/2 jarnej cibuľky
maslo
3-4 polievkové lyžice sójovej omáčky
olej
soľ (nemusí byť)
Postup:
Uvarím si ryžu podľa návodu alebo použijem ryžu, ktorá mi ostala. Vajíčka si usmažím na masle a nechám ich bokom. Mäso, nakrájané na malé kúsky, chviľu pomarinujem v 2 polievkových lyžiciach sójovej omáčky a prudko opečiem na oleji (najlepšie použiť wok). Pridám zeleninu a opekám ešte asi 3 minútky kým zmäkne. (surovú zeleninu stačí len osmahnúť 1 minútu do chrumkava) Následne pridám ryžu a vajíčko, všetko spolu zamiešam, a prehrejem. Dochutím podľa potreby sójovou omáčkou, prípadne soľou a na konci pridám nakrájanú jarnú cibuľku.