Mrkvový koláč s ovsenými vločkami

Zdravšia verzia skvelého mrkvového koláča s chuťou orechov a štipkou škorice. S výborným sviežim krémom tvoria dokonalý pár:)

Ingrediencie: 

1 hrnček = 200 ml

1 hrnček pomletých ovsených vločiek (pomlela som ich na jemno v sekáčiku/ ak nechceš použiť vločky, použi hrnček hl.múky)

1 hrnček hladkej múky

1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov

1/2 hrnčeka oleja alebo roztopeného masla

2 hrnčeky na jemno nastrúhanej mrkvy

3/4 hrnčeka kryštálového cukru

3 vajcia

1 biely jogurt (150 g)

1 kávová lyžička sódy bikarbóny

1 kávová lyžička škorice

1 kávová lyžička vanilkovej esencie

Krém: 

250 g krémového syra

4 polievkové lyžice práškového cukru

nastrúhaná kôra z 1 citróna

Postup:

Zmiešam v miske najprv všetky sypké ingrediencie, ktoré preosejem a postupne pridávam aj všetky zvyšné suroviny. Nakoniec zapracujem múku. Cesto vylejem na papierom vystlanú alebo tukom vymastenú formu (použila som formu s priemerom 24 cm) a pečiem pri teplote 175° asi 25-30 minút.  Krém si pripravím tak, že vymiešam spolu v miske všetky suroviny a potom nanesiem na koláčik, rozotriem a prípadne dozdobím plátkami mrkvy.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.