Zdravšia verzia skvelého mrkvového koláča s chuťou orechov a štipkou škorice. S výborným sviežim krémom tvoria dokonalý pár:)
Ingrediencie:
1 hrnček = 200 ml
1 hrnček pomletých ovsených vločiek (pomlela som ich na jemno v sekáčiku/ ak nechceš použiť vločky, použi hrnček hl.múky)
1 hrnček hladkej múky
1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov
1/2 hrnčeka oleja alebo roztopeného masla
2 hrnčeky na jemno nastrúhanej mrkvy
3/4 hrnčeka kryštálového cukru
3 vajcia
1 biely jogurt (150 g)
1 kávová lyžička sódy bikarbóny
1 kávová lyžička škorice
1 kávová lyžička vanilkovej esencie
Krém:
250 g krémového syra
4 polievkové lyžice práškového cukru
nastrúhaná kôra z 1 citróna
Postup:
Zmiešam v miske najprv všetky sypké ingrediencie, ktoré preosejem a postupne pridávam aj všetky zvyšné suroviny. Nakoniec zapracujem múku. Cesto vylejem na papierom vystlanú alebo tukom vymastenú formu (použila som formu s priemerom 24 cm) a pečiem pri teplote 175° asi 25-30 minút. Krém si pripravím tak, že vymiešam spolu v miske všetky suroviny a potom nanesiem na koláčik, rozotriem a prípadne dozdobím plátkami mrkvy.