Mini žemľovka ako dezert

Prišli sme domov z plávania, návšteva ohlásená a keďže chipsy a podobné záležitosti sa mi veľmi nepozdávali, vymyslela som si takéto sladké mlsanie. Priznám sa, že nie som priaznivcom žemľovky ako hlavného chodu, lebo sladkého je tu na mňa akosi veľa, ale takáto varianta sa mi pozdávala. Prvýkrát to chcelo ešte niečo naviac, tak som to troška tunovala a vznikol tento milý receptík, ktorý sa pripraví rýchlo a upečie kým sa zvítate s návštevou.

Ingrediencie:  (pre 3 osoby)

4 toastové chleby

1 jablko

1 lyžica masla + maslo na vymastenie formičiek

1 vajce

150 ml mlieka

3/4 kávovej lyžičky škorice

1 polievková lyžica vanilkového pudingu

kryštálový cukor

voda

Príprava: 15 minút          Pečenie: 20 minút

Postup:

Jablko si nakrájam na menšie kúsky, pridám maslo, 2 kávové lyžičky cukru, škoricu, podlejem troškou vody a podusím asi 10 minút. Medzitým odrežem kraje z chleba a nakrájam ho na kocky približne 1 x 1 cm veľké a zmiešam spolu s udusenými jablkami.  V miske si zohrejem mlieko na vlažné, pridám 2 polievkové lyžice cukru, puding a za neustáleho miešania aj vajce. Touto zmesou zalejem nakrájaný chlieb s jablkami a premiešam. Zmes potom nechám chvíľu odležať, rozdelím do zapekacích vymastených misiek a pečiem pri teplote 185° približne 20 minút do zlatista. Keď trocha vychladne, môžem podávať:)

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.