Chuť Japonska za pár minút u Teba doma. Po návšteve jednej japonskej reštaurácie sme boli očarení skvelou chuťou lososa, ktorý bol bezchybný a rozplýval sa na jazyku. A tak manžel učinil pokus so skvelým výsledkom. Vmasíroval sójovú omáčku do rybky, pridal maslo a na mne ostala už len príloha. Bola práve u nás na návšteve moja mamka, ktorá preferuje klasickú slovenskú kuchyňu, ale aj tak sme si pochutnali všetci traja a drahý bol vychválený do nebies. A keďže rybky je potrebné mať v jedálničku často, robievame ho odvtedy pravidelne.
Ingrediencie:
čerstvý losos (podľa počtu osôb – je potrebné rátať asi 150 -200 g steak lososa/osobu)
sójová omáčka (najlepšie Kikkoman)
maslo
Príprava 5 minút Pečenie: 20 minút
Postup:
Umytého lososa s kožou si pokvapkám sójovou omáčkou, z každej strany ju vmasírujem a necháme odležať aspoň 20 minút. Ak používame slanú sójovú omáčku, nie je potrebné pridávať soľ a ak bude neslaná, rybičku ešte osolím. Na väčší kus alobalu položím plátky masla, kúsky lososa a na vrch znova plátky masla. Zabalím do alobalu a pečiem pri 185° asi 20 minút. Posledných 5 minút odkryjem navrchu alobal a nechám dopiecť do zlata. Ako prílohu som pripravila zemiakovú kašu s rozmixovaným mladým hráškom (do popučených zemiakov pridám trochu masla a rozmixujem spolu s pol hrnčekom hrášku).