Mám rada takzvané recepty z jedného hrnca. Jednak nepošpiním kopec riadov a jednak sa mi premiešajú a spoja všetky chute a žiadna sa mi nezatúla:) Jedným z nich je aj tento kurací koláč, ktorému kraľuje fantastická chuť soté, doplnená o chrumkavé cestíčko. Výsledkom je skvelá plnohodnotná večera, či obed. Určite si pri najbližšej návšteve obchodu nezabudnite kúpiť lístkové cesto a vyskúšajte ho.
Ingrediencie:
400 g kuracích pŕs
2 jarné cibuľky
150 g šampiňónov
150 ml vývaru
150 ml smotany 33%
1 kávová lyžička horčice
1 polievková lyžica hladkej múky
olivový olej
soľ a čierne mleté korenie
lístkové cesto (kupujem už hotové rozváľkané cesto nech si ušetrím prácu a čas)
1 vajce
Postup:
Najprv si pripravím soté. Kuracie prsia nakrájam na menšie kúsky, osolím, okorením a spolu s nakrájanou cibuľkou orestujem na olivovom oleji (asi 5 minút). Pridám na plátky nakrájané šampiňóny a nechám pracovať na panvici ďalších 5 minút. Po chvíli podlejem vývarom a smotanou, pridám horčicu, múku, zamiešam a nechám prevrieť. Panvicu odložím bokom a na vrch položím plát lístkového cesta. Kraje cesta zahnem, pozatláčam, urobím 2-3 zárezy, aby mala para ako unikať a povrch potriem rozšľahaným vajíčkom. Dám piecť do rúry asi na 25-30 minút kým nedostane krásnu zlatú farbu. Dobrú chuť ❤