Extrémne jednoduchý koláčik, ktorý zmizol ešte v ten deň, čo som ho upiekla. Cesto neobsahuje ani štipku cukru a keď si ho neprajete ani v jablkách, doslaďte ich napríklad marhuľovým pyré alebo datľovým sirupom. Koláčik má nielen nádhernú farbu, krásne rozvonia celý domov, ale aj výborne chutí:)
Ingrediencie:
1 hrnček = 300 ml (320 g)
Cesto:
2 hrnčeky hladkej múky (5 g)
1/2 hrnčeka oleja
1/3 hrnčeka mlieka
1/2 kávovej lyžičky soli
Náplň:
6 jabĺk
100 g hnedého cukru
1 škoricového cukru Dr. Oetker
2 polievkové lyžice hladkej múky
Postup:
Zapnem si vyhrievanie rúry na 200 ℃. Kým sa nám rúra vyhreje, v jednej miske najprv zmiešam všetky ingrediencie potrebné na cesto a rozdelím si ho na 2 približne rovnaké časti. Z jednej si vytvarujem guľu a následne placku a vyváľkam medzi dvoma papiermi na pečenie tenké cesto s priemerom asi o 2 cm väčším, aký má forma. Cesto si pomocou papiera prenesiem na formu.
V druhej miske si premiešam jablká nakrájané na plátky spolu s cukrom, škoricovým cukrom a múkou, a nanesiem rovnomerne na pripravené cesto. Druhý plát cesta si tiež vyváľkam na tenký plát medzi dvoma papiermi na pečenie a zakryjem ním jablká. (Na doske ešte poprípade môžem vykrojiť v ceste rôzne tvary a koláčik tak vyšperkovať.) Nadbytočné okraje na okrajoch pospájam a koláčik je pripravený do rúry. Prvých 15 minút pečiem na na 200 °C a potom teplotu znížim na 180 °C a pečiem ďalších 30 minút, kým je povrch koláča nádherne zlatý. Dobrú chuť ❤