Jablkový koláč (Apple pie)

Extrémne jednoduchý koláčik, ktorý zmizol ešte v ten deň, čo som ho upiekla. Cesto neobsahuje ani štipku cukru a keď si ho neprajete ani v jablkách, doslaďte ich napríklad marhuľovým pyré alebo datľovým sirupom. Koláčik má nielen nádhernú farbu, krásne rozvonia celý domov, ale aj výborne chutí:)

Ingrediencie: 

1 hrnček = 300 ml (320 g)

Cesto:

2 hrnčeky hladkej múky (5 g)

1/2 hrnčeka oleja

1/3 hrnčeka mlieka

1/2 kávovej lyžičky soli

Náplň:

6 jabĺk

100 g hnedého cukru

1 škoricového cukru Dr. Oetker

2 polievkové lyžice hladkej múky

Postup: 

Zapnem si vyhrievanie rúry na 200 ℃. Kým sa nám rúra vyhreje, v jednej miske najprv zmiešam všetky ingrediencie potrebné na cesto a rozdelím si ho na 2 približne rovnaké časti. Z jednej si vytvarujem guľu a následne placku a vyváľkam medzi dvoma papiermi na pečenie tenké cesto s priemerom asi o 2 cm väčším, aký má forma. Cesto si pomocou papiera prenesiem na formu.

V druhej miske si premiešam jablká nakrájané na plátky spolu s cukrom, škoricovým cukrom a múkou, a nanesiem rovnomerne na pripravené cesto. Druhý plát cesta si tiež vyváľkam na tenký plát medzi dvoma papiermi na pečenie a zakryjem ním jablká. (Na doske ešte poprípade môžem vykrojiť v ceste rôzne tvary a koláčik tak vyšperkovať.)  Nadbytočné okraje na okrajoch pospájam a koláčik je pripravený do rúry. Prvých 15 minút pečiem na na 200 °C a potom teplotu znížim na 180 °C a pečiem ďalších 30 minút, kým je povrch koláča nádherne zlatý. Dobrú chuť  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.