Hokkaido polievka

hokkaido-polievka

Už tradične patrí k jeseni tekvica na všetky možné spôsoby a tak možno neoriginálne, ale predsa len pridám svoj recept na túto hrejivú polievočku. Vyskúšala som už množstvo receptov, ale táto sa mi osvedčila najviac. Zahreje, zasýti a poteší oko svojou nádhernou farbou. Mám rada tradície a nie je na škodu osvojiť si práve túto. Ocko môže vydlabať a vyrezať s detičkami jednu tekvicu a mamka spracovať varením druhú:)

Ingrediencie:

1/2 stredne veľkej hokkaido tekvice

1 väčšia mrkva

250 ml smotany na varenie

0,75  l vody

čerstvý tymián

soľ, mleté čierne korenie, štipka muškátového orieška

tekvicový olej

Príprava: 15 minút Pečenie:40 minút

Postup:

Umytú tekvicu a očistenú mrkvu nakrájanú na väčšie kúsky poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolím, okorením čiernym korením, muškátovým orieškom, pridám tymián, pokvapkám tekvicovým olejom a dám piecť na 180°C na 40 minút. Preložím do hrnca, zalejem vodou  a rozmixujem. Pridám smotanu a nechám chvíľku povariť na slabom ohni. Polievka je krémovitá, tak ju podľa potreby ešte môžeš zriediť vodou alebo mliekom.

 

2 comments

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.