Už tradične patrí k jeseni tekvica na všetky možné spôsoby a tak možno neoriginálne, ale predsa len pridám svoj recept na túto hrejivú polievočku. Vyskúšala som už množstvo receptov, ale táto sa mi osvedčila najviac. Zahreje, zasýti a poteší oko svojou nádhernou farbou. Mám rada tradície a nie je na škodu osvojiť si práve túto. Ocko môže vydlabať a vyrezať s detičkami jednu tekvicu a mamka spracovať varením druhú:)
Ingrediencie:
1/2 stredne veľkej hokkaido tekvice
1 väčšia mrkva
250 ml smotany na varenie
0,75 l vody
čerstvý tymián
soľ, mleté čierne korenie, štipka muškátového orieška
tekvicový olej
Príprava: 15 minút Pečenie:40 minút
Postup:
Umytú tekvicu a očistenú mrkvu nakrájanú na väčšie kúsky poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolím, okorením čiernym korením, muškátovým orieškom, pridám tymián, pokvapkám tekvicovým olejom a dám piecť na 180°C na 40 minút. Preložím do hrnca, zalejem vodou a rozmixujem. Pridám smotanu a nechám chvíľku povariť na slabom ohni. Polievka je krémovitá, tak ju podľa potreby ešte môžeš zriediť vodou alebo mliekom.
kto by chcel, nech si prikvapka trosku Amarettka, odporucam 🙂
Hmmm, dakujem za tip…urcite vyskusam:))