Skoro som odpadla od radosti keď sa prvé nachos podarili. Manžel len neveriacky krútil hlavou, keď som mu v procese prípravy oznamovala, čo pripravujem. Dozreté avokádo v hrsti, no nemala som chuť na smoothie, tak bolo rozhodnuté pre guacamole. Dočítala som sa, že tento pokrm Aztékovia pripravovali už v roku 291 pred n.l. a síce do originálneho receptu idú paradajky, a mnohí pridávajú čili a koriander, ale prispôsobila som ho tak, ako nám chutí najviac. Spolu s nachos sú milým prekvapením vždy, keď prídu priatelia a tí sa sa často pýtajú, ako som to pripravovala. Je to jednoduché a nachystať si ich viete za pár minút aj keby návštevníci sedeli už u vás na gauči. Receptík vrelo odporúčam.
Ingrediencie:
Guacamole:
2 zrelé avokáda
1 limetka alebo citrón (nielen kvôli chuti, aj aj preto, aby avokádo nezhnedlo)
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Nachos:
1 kukuričná tortila
maslo alebo olivový olej
sušený granulovaný cesnak
sladká mletá paprika (ak máš rada/rád pikantnejšie, tak štipľavá paprika)
mleté čierne korenie
Trvanie: 10 minút
Rúru si zapnem na 180°C. Tortilu potriem roztopeným maslom alebo olejom, jemne osolím, okorením, pokrájam na trojuholníčky a dám piecť na približne 6 minút (určite si ich každú chvíľku sleduj rúru, lebo rýchlo hnednú). Medzitým si pozdĺžne rozkrojím avokádo a pootočím. Tak poľahky dostanem dve polovice. Následne do kôstky zatnem nôž, pootočím ho a kôstka ostane na noži. Avokádo lyžicou vydlabem a popučím. Pridám citrón, soľ, korenie, pretlačený cesnak a premiešam. Ta dááá, recept je na svete a už si len pochutnávame.
[pdf-lite]