Guacamole a rýchle nachos

nachos

Skoro som odpadla od radosti keď sa prvé nachos podarili. Manžel len neveriacky krútil hlavou, keď som mu v procese prípravy oznamovala, čo pripravujem. Dozreté avokádo v hrsti, no nemala som chuť na smoothie, tak bolo rozhodnuté pre guacamole. Dočítala som sa, že tento pokrm Aztékovia pripravovali už v roku 291 pred n.l. a síce do originálneho receptu idú paradajky, a mnohí pridávajú čili a koriander, ale prispôsobila som ho tak, ako nám chutí najviac. Spolu s nachos sú milým prekvapením vždy, keď prídu priatelia a tí sa sa často pýtajú, ako som to pripravovala. Je to jednoduché a nachystať si ich viete za pár minút aj keby návštevníci sedeli už u vás na gauči. Receptík vrelo odporúčam.

Ingrediencie:

Guacamole:

2 zrelé avokáda

1 limetka alebo citrón (nielen kvôli chuti, aj aj preto, aby avokádo nezhnedlo)

2 strúčiky cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

Nachos:

1 kukuričná tortila

maslo alebo olivový olej

sušený granulovaný cesnak

sladká mletá paprika (ak máš rada/rád pikantnejšie, tak štipľavá paprika)

mleté čierne korenie

Trvanie: 10 minút

Rúru si zapnem na 180°C. Tortilu potriem roztopeným maslom alebo olejom, jemne osolím, okorením, pokrájam na trojuholníčky a dám piecť na približne 6 minút (určite si ich každú chvíľku sleduj rúru, lebo rýchlo hnednú). Medzitým si pozdĺžne rozkrojím avokádo a pootočím. Tak poľahky dostanem dve polovice. Následne do kôstky zatnem nôž, pootočím ho a kôstka ostane na noži. Avokádo lyžicou vydlabem a popučím. Pridám citrón, soľ, korenie, pretlačený cesnak a premiešam. Ta dááá, recept je na svete a už si len pochutnávame.

[pdf-lite]

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.