Včera sme mali doma menšiu oslavu a okrem tých najlepších návštevníkoch, akých si môžete priať, sme si dožičili aj čo to pod zub. Svokrovci doniesli fantastický tataráčik a ja som upiekla gaštanový cheesecake. Tatarák si, samozrejme, dochuť podľa seba a pre milovníkov gaštanov a gaštanového pyré pripájam recept na tento skvelý koláč.
Ingrediencie:
130 g maslových sušienok (používam Be Be rodinné jemné s maslovou príchuťou)
80 g roztopného masla
600 g bieleho jogurtu
150 g krémového syra (použila som Philadephiu)
80 g práškového cukru
2 vajcia
250 g gaštanového pyré
štipka vanilky
Postup:
Do mikroténového vrecka si dám sušienky a valčekom ich rozdrvím. Následne si ich v miske zmiešam s maslom, natlačím na dno formy pokrytej papierom na pečenie, a dám zapiecť na 180° doružova na 10 – 15 minút. V ďalšej miske si spolu vymiešam jogurt, syr, vajcia, vanilku, cukor a pyré, a vylejem na zapečené sušienky. Dám piecť na 170° na 30 minút, kým sú okraje pevné. Po dopečení ešte pootvorím dvierka rúry na 20 minút a koláč nechám vychladnúť.