Gaštanový jogurtový cheesecake

Včera sme mali doma menšiu oslavu a okrem tých najlepších návštevníkoch, akých si môžete priať, sme si dožičili aj čo to pod zub. Svokrovci doniesli fantastický tataráčik a ja som upiekla gaštanový cheesecake. Tatarák si, samozrejme, dochuť podľa seba a pre milovníkov gaštanov a gaštanového pyré pripájam recept na tento skvelý koláč.

Ingrediencie:

130 g maslových sušienok (používam Be Be rodinné jemné s maslovou príchuťou)

80 g roztopného masla

600 g bieleho jogurtu

150 g krémového syra (použila som Philadephiu)

80 g práškového cukru

2 vajcia

250 g gaštanového pyré

štipka vanilky

Postup:

Do mikroténového vrecka si dám sušienky a valčekom ich rozdrvím. Následne si ich v miske zmiešam s maslom,  natlačím na dno formy pokrytej papierom na pečenie, a dám zapiecť na 180° doružova na 10 – 15 minút. V ďalšej miske si spolu vymiešam jogurt, syr, vajcia, vanilku, cukor a pyré, a vylejem na zapečené sušienky. Dám piecť na 170° na 30 minút, kým sú okraje pevné. Po dopečení ešte pootvorím dvierka rúry na 20 minút a koláč nechám vychladnúť.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.