Veľkou lyžicou. To je ideálny spôsob jedenia tohto dezertu. Rozdáte lyžice a vyjedáte priamo z pekáča alebo ju v ňom len tak necháte a vždy keď idete dookola, si trocha zobnete 🙂 Tento koláčik/nekoláčik je u nás viac než obľúbený…však tento týždeň som ho robila už 3 krát :’-) Jedzte za tepla, či studený, na oba spôsoby je výborný. Dobrú chuť ❤
Ingrediencie:
300 – 350 g čerstvého ovocia
použila som:
2 hrste černíc
1 hrsť hrozna
1 nektarinku
1 broskyňu
1/2 hrušky a 1/2 jablka
1/4 KL mletej škorice
Na posýpku:
2 polievkové lyžice masla
4 polievkové lyžice ovsených vločiek
4 polievkové lyžice hrubej múky
4 polievkové lyžice cukru
Postup:
Ovocie som si nakrájala na menšie kúsky a uložila na maslom vymastený pekáč, posypala so škoricou a premiešala. V inej miske som prstami spojila všetky ingrediencie a miešala kým nevznikla posýpka (nie však dlho, aby sa mi maslo neroztopilo a nevznikla guľa:)). Posýpkou som potom posypala ovocie a piekla v rúre na teplote 175 °C 25-30 minút do zlatista. (Keď máte radi sladšie, ovocie si môžete dochutiť ešte javorovým/datľovým sirupom, prípadne medom alebo pre zdravšiu verziu zameniť obyčajný cukor za trstinový alebo kokosový.