Urob si doma svoje vlastné truffles a nielenže sa presvedčíš o tom, ako sa jednoducho pripravujú, ale budeš nimi chcieť potešiť aj svojich kamarátov. Stačí ich zabaliť do košíčkov alebo farebných papierikov a skvelý darček je na svete.
Ingrediencie:
200 g horkej čokolády (čím kvalitnejšia, tým lepšie)
120 ml sladkej smotany (30 – 33 %)
2 polievkové lyžice masla
2 polievkové lyžice alkoholu (najlepšie koňak, bourbon, brandy alebo amaretto, či likér)
holandské kakao (môžem použiť aj mleté pistácie, oriešky alebo kokos)
Postup:
Smotanu spolu s maslom rozpustím a privediem tesne pod bod varu. Zalejeme ňou nalámanú čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. /V prípade, že čokoláda sa úplne nerozpustí, dám ju na pár sekúnd do mikrovlnky./ Pridám koňak a keď fantázia pracuje, môžem aj čili, kardamón, citrónovú kôru, pistácie alebo hocičo iné. Misu zakryjem a dám do chladničky kým hmota nestuhne. Potom z nej pomocou malej lyžičky tvarujem nerovnomerné guľky a obaľujem ich v kakae. Hotovo:)
Truffles uskladním v chladničke a pred podávaním vyberiem alebo ich môžem zamraziť.