Bryndzovo cibuľové dukáty

Tieto dukátiky rozvoňajú celú kuchyňu a prilákajú aj tých najmenších stravníkov. Je to taký prudko slovenský recept a suroviny naň máme vždy po ruke. Sú mäkkučké, ľahké a chutia ohromne. Ideálne len tak do ruky deťom, na cestu autom, piknik, alebo dospelým k vínku. Nech nemáme na sviatky len samé sladkosti:)

Ingrediencie: (asi 25-30 ks)

1 balenie bryndze (125 g)

3 lyžice zmäknutého masla

1 malú cibuľu šalotku

170 g hladkej múky

1 uvarený zemiak

1 vajce

0,5 – 1 kávová lyžička soli (podľa slanosti bryndze)

žĺtok na potretie

tuk na vymastenie  plechu

Postup: 

Všetky suroviny si zmiešam na nízkych otáčkach, prípadne ručne na hladkú hmotu a na konci pridám na jemno nakrájanú cibuľku, popučený zemiak a soľ. Na pomúčenej doske vyváľkam cesto na hrúbku asi 1 cm a vykrajujem kolieska s priemerom približne 5 cm. Na záver potriem žĺtkom a pečiem v rúre asi 15 minút pri teplote 180° pokiaľ nechytia zlatú farbu.

 

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.