Lievance na všetky obmeny sú naša pravidelná víkendová tradícia. Aj keď v lete trocha častejšie, lebo na ne môžeme dať kopu čerstvého ovocíčka. V zime sú to práve tieto obľúbené banánové. Praktické najmä vtedy keď máme doma priveľa banánov a nevieme, čo s nimi. Čím zrelšie, tým lepšie. Ideálne raňajky, čo povieš:)
Ingrediencie: (2 porcie)
2 banány
2 vajcia
2 polievkové lyžice hladkej múky
1 kávová lyžička melasy (nemusí byť, pretože banány sú dostatočne sladké)
maslo
Trvanie: 15 minút
Postup:
Všetky ingrediencie vymiešam ponorným mixérom na hladkú hmotu a z cesta na panvici s trochou masla pečieme lievance do zlatohneda. Podávame s obľúbeným ovocím alebo preliate karamelom.