Jemná ako obláčik. Takú, akú robí moja svokra všetci sa idú za ňou zblázniť. Tentokrát som ju len trocha vylepšila rumovou arómou:)
Ingrediencie:
5 vajec
200 g hladkej múky
160 g kryštálového cukru
1 dl oleja
1 dl mlieka
1 prášok do pečiva
1 polievková lyžica kakaa
1 trstinový prášok s rumovou arómou Dr. Oetker
štipka soli
2 hrste sušených brusníc
tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy
Postup:
Tukom vymažem a múkou vysypem formu. Zároveň si predhrejem rúru na 180 °C. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Oddelím si žĺtky od bielkov a bielky šľahám so štipkou soli. Keď sú napenené, postupne prisypávam cukor a vymiešam na tuhý sneh. Žĺtky si medzitým v inej nádobe vyšľahám metličkou do penista.
Potom opatrne do snehu z bielkov zamiešam žĺtky, preosiatu múku s práškom do pečiva, trstinový cukor s rumovou príchuťou, a nakoniec mlieko, a olej. Do cesta pridám 2 hrste sušených brusníc a opatrne všetko spolu premiešam. 2/3 takto pripraveného cesta vylejem do formy. Do zvyšného cesta pridám kakao a dolejem do formy. Pečiem v rúre asi 45 minút, potom vyklopím na mriežku a nedočkavo chodím dookola kým vychladne. Dobrú chuť ❤
Babovka je vynikajuca je lahucka a stavnata ?