Áno, je to tu. Míľovými krokmi sa na nás zo všetkých strán valí najsladší sviatok roka. A tak si pripravme tento dezert, ktorý je vlastne taká zjednodušená verzia parížskej šľahačky. Ako základ zoberme kvalitnú čokoládu, ktorá je plná antioxidantov, má blahodarný vplyv na náš organizmus, prináša nám pôžitok a vyvoláva pocit šťastia, a okoreníme ju štipkou extravagantného čili. Toto korenie má pôvod v strednej Amerike, v Indii je najlacnejšou zeleninou, no vo všeobecnosti sa teší svojej popularite v medicíne a ako osvedčené afrodiziakum.
A aby som nezabudla: chuť je božskáááá. Sladkého Valentína prajem 🙂
Ingrediencie:
100 g horkej čokolády
200 ml smotany na šľahanie
2 polievkové lyžice masla
1 polievková lyžica vody
1 vanilkový cukor bourbon
na koniec noža na drobno nakrájané čili (použila som nakladané pálivé papričky http://www.hame.cz/products/show/cs?id=1942)
Postup:
Vo vodnom kúpeli si roztopím čokoládu spolu s maslom a lyžicou vody. (čokoládu nalámanú na menšie kúsky dám do hrnca, ktorý položím na druhý hrniec s vriacou vodou. Pozor: nádoba sa nesmie dotýkať vody, zohrieva ju unikajúca para).
V inej nádobe vyšľahám smotanu spolu s vanilkovým cukrom a keď smotana začína hustnúť, po lyžiciach pridávam a zašľahávam postupne rozpustenú čokoládu a úplne na konci štipku čili. (Opatrne s týmto korením, lebo necítim ho v dezerte hneď, ale príjemne doznieva tak pri treťom súste:))
fajnotka to môže byť
Majka,
je to výborný dezert. Krásny, efektný a čokoláda nikdy nesklame 🙂