Treska v majonéze

Dobre si pamätám, ako som sa v tomto prípade obávala výsledku. A ešte viac som sa obávala manželovej reakcie. Ale tu ešte viac platí, že som rada keď viem, čo jem a čo si do nej pridám. Je to výborná lahôdka, ktorou určite zabodujete. Tak hor sa do prípravy:)

Ingrediencie: 

300-350 g tresky (použila som filety z čerstvej balenej ryby)

1/2 cibule šalotky (kľudne použi obyčajnú, ale ja som fanúšik tejto)

1 mrkva

1 polievková lyžica horčice

1 polievková lyžica octu

200 g majonézy

soľ

mleté čierne korenie

Nálev:

1500 ml vody

1 dcl octu

2 bobkové listy

5 ks celé čierne korenie

 

Postup: 

V náleve si 10 minút povarím tresku, vyberiem, a nechám vychladnúť. Zároveň si v inom hrnci nechám 5 minút variť v osolenej vode mrkvu. (Čas odhadni podľa veľkosti mrkvy tak, aby nebola veľmi uvarená a dala sa postrúhať.)  Mrkvu nechám vychladnúť a na jemno postrúham. Do misky dám tresku a vidličkou dôkladne rozdrobím na malé kúsky. Pridám postrúhanú mrkvu, na drobno nakrájanú cibuľu a majonézu. Dochutím horčicou, soľou, čiernym korením a octom a nechám odpočívať v chladničke 24 hodín. (Ach, toto je tá najťažšia fáza 🙂

Vyberiem z chladničky a podľa potreby môžem ešte dochutiť. Dobrú chuť 

2 comments

  1. Anonym says:

    robím podobnú tresku, len ja ešte pridávam nastrúhanú kyslú uhorku. A súhlasím, že je to neporovnateľná mňamka oproti kupovanému výrobku.

    • MyCake says:

      Super napad, uhorky urcite vyskusaam:) dakujem … a ano, bohuzial v dnesnej dobe sledujem stitky, zlozenie potravin a tak si radsej mnohe spravim doma a s cistym svedomim viem, co jem:) este raz vdaka za tip a krasny den prajem:)

Pridaj komentár