Orieškovo – čokoládové muffiny

Na jeseň nemeníme len garderóbu za teplejšie kusy oblečenia, ale aj v kuchyni siahame po iných surovinách. Voňavé, chrumkavé..a keď sa skombinujú s čokoládou, radosť je dvojnásobná. Tak, ako v týchto muffinoch:)

Ingrediencie: 

200 g hladkej múky

100 g kryštálového cukru

100 g čokolády

2 polievkové lyžice kakaa

1 vajce

110 ml rozpusteného masla (prípadne oleja)

120 ml mlieka

50 g mletých lieskových orieškov (ktoré som si najskôr opiekla na suchej panvici a potom v utierke pošúchala a zbavila ich tak šupky, následne som ich na jemno podrvila v sekáčiku)

2 kávové lyžičky prášku do pečiva

semienka z 1/2 vanilkového lusku

Postup:

Budem sa opakovať, ale klasický, ako pri všetkých muffinoch. V jednej miske zmiešam najprv všetky sypké ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva a kakao. Potom pridám zvlášť vymiešané vajcia s mliekom a olejom, a primiešam ich do sypkej zmesi. Nakoniec pridám mleté oriešky a na drobno nasekanú čokoládu. (ak je cesto príliš husté, pridáme ešte trochu mlieka alebo 2 PL bieleho jogurt či smotany). Týmto cestom potom naplním do 3/4 košíčky a pečiem 15-20 minút pri teplote 180°C.

 

4 comments

    • MyCake says:

      Mila Zuzanka, semienka len zoškrabem a tak pridám do zmesi. Ale určite môžeš aj samotný struk povariť v mlieku, len neviem, aký to spraví rozdiel v intenzite.

Pridaj komentár