Minestrone

Sezónna polievka. Úplne prispôsobivá. Naozaj do nej pridáte len to, čo obsahuje vaša chladnička, či záhradka. Tým, že presný recept na minestrone neexistuje, kľudne preskočte slaninu alebo pridajte za hrsť obľúbených cestovín alebo ryže. Keď máte radi hustejšie polievky,  časť z nej môžete rozmixovať. Nechajte vašu fantáziu pracovať a vychutnajte si túto skvelú polievočkou 

Ingrediencie: 

50 g slaniny

1 malá cibuľa

kúsok póru

1 veľká mrkva

1/2 kalerábu

1 zemiak

2 lúpané paradajky

kúsok zeleru

1/3 cukety

kúsok zeleru

1 plechovka fazule (425 ml)

1 strúčik cesnaku

4 PL paradajkového pretlaku

1 PL masla

olivový olej

soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

1,5 l zeleninového alebo kuracieho vývaru (prípadne voda)

parmezán na posypanie

Postup:

Na suchej panvici si opečiem na drobno nakrájanú slaninku a odložím bokom. Potom si na masle s trochou oleja osmahnem do zlatista na drobno nakrájanú cibuľku a pór. Mrkvu, zeler a kaleráb si medzitým nakrájam na približne rovnaké kúsky a 2-3 minúty restujem spolu s cibuľou a pórom. Pridám pretlačený cesnak, pretlak, a slaninu, a restujem ešte asi minútku. Pridám paradajky a zemiaky, zalejem vývarom a varím asi 30 minút kým zelenina nezmäkne. Ku koncu pridám ešte scedenú fazuľu a nakrájanú cuketu a varím asi 15 minút. Hotovo 🙂 Servírujem hustú polievku, ktorú pokvapkám kvapkou olivového oleja a posypem parmezánom. Dobrú chuť:)

 

Pridaj komentár