Kurací koláč s lístkovým cestom

Mám rada takzvané recepty z jedného hrnca. Jednak nepošpiním kopec riadov a jednak sa mi premiešajú a spoja všetky chute a žiadna sa mi nezatúla:) Jedným z nich je aj tento kurací koláč, ktorému kraľuje fantastická chuť soté, doplnená o chrumkavé cestíčko. Výsledkom je skvelá plnohodnotná večera, či obed. Určite si pri najbližšej návšteve obchodu nezabudnite kúpiť lístkové cesto a vyskúšajte ho. 

Ingrediencie:

400 g kuracích pŕs

2 jarné cibuľky

150 g šampiňónov

150 ml vývaru

150 ml smotany 33%

1 kávová lyžička horčice

1 polievková lyžica hladkej múky

olivový olej

soľ a čierne mleté korenie

lístkové cesto (kupujem už hotové rozváľkané cesto nech si ušetrím prácu a čas)

1 vajce

Postup:

Najprv si pripravím soté. Kuracie prsia nakrájam na menšie kúsky, osolím, okorením a spolu s nakrájanou cibuľkou orestujem na olivovom oleji (asi 5 minút). Pridám na plátky nakrájané šampiňóny a nechám pracovať na panvici ďalších 5 minút. Po chvíli podlejem vývarom a smotanou, pridám horčicu, múku, zamiešam a nechám prevrieť. Panvicu odložím bokom a na vrch položím plát lístkového cesta. Kraje cesta  zahnem, pozatláčam, urobím 2-3 zárezy, aby mala para ako unikať a povrch potriem rozšľahaným vajíčkom. Dám piecť do rúry asi na 25-30 minút kým nedostane krásnu zlatú farbu. Dobrú chuť  

 

 

 

 

Pridaj komentár