Jednoduché domáce müsli

musli

Stravujem sa rôznorodo, no čo najčastejšie sa snažím do svojho jedálnička zaradiť zdravé raňajky. A keďže mi nechutia vločky ako také, hľadala som vhodnú alternatívu ako to zmeniť. Tento recept si môžeš prispôsobiť na svoj obraz a popridávať tam obľúbené druhy orieškov a sušeného ovocia ako máš najradšej. Jeho príprava je veľmi rýchla a jednoduchá a garantujem, že už nikdy nesiahneš po müsli z obchodu:)

Ingrediencie:

300 g ovsených vločiek

70 g masla

3 lyžice medu

1 hrsť vlašských orechov

1 hrsť lieskových orechov

1 hrsť kešu orechov

1 hrsť sušených brusníc

1 hrsť sušených zlatých hrozienok

Príprava:10 minút Pečenie: 20 minút

  1. Na slabom ohni si rozpustím maslo spolu s medom a poriadne primiešam s vločkami. Pridám nasekané lieskové, vlašské a kešu oriešky. Zmes rozotriem na papierom vystlaný plech po celej jeho ploche a dám piecť do rúry na 20 minút na 175 stupňov. Dôležité: Po 10 tich minútach vyberiem müsli na chvíľu z rúry, premiešam a vložím späť.
  2.  Medzitým si nakrájam hrozienka a brusnice na väčšie kúsky. Do zmesi vločiek a orechov po upečení  primiešam sušené ovocie. Ovocie neprimiešavaj pred pečením, pretože sa z neho môžu poľahky stať uhlíky.
  3. Po vychladnutí müsli nasypem a uskladním v uzavretej nádobe. Odporúčam spapkať spolu s čerstvým ovocím a jogurtom pokvapkaným  medom.

 

 

Pridaj komentár