Hubová mrvancová polievka ako od babičky

mrvancova-polievka-1

Tak sme si tento rok spríjemnili leto na chate a nadýchali sa trocha čerstvého vzduchu. Keďže každý deň sme sa vybrali na dlhšiu či kratšiu prechádzku a zakaždým doniesli aspoň desať hríbov, tak rástla nielen zásoba sušených hríbov, ale aj naša spokojnosť. A k tej už tradičnej chatičkovej pohode patrí aj mrvancová polievka, ktorá rozvonia každý kút.

Ingrediencie:

2 veľké čerstvé hríby (prípadne mix hríbov)

100 g slaniny

2 zemiaky

100 g hladkej múky

polohrubá múka

olej

soľ, mletá rasca, sladká mletá paprika  a čierne korenie

2,5 l vody voda

Postup:

V osolenej vode s trochou rasce nechám asi 20 minút variť nakrájané hríby. Zároveň si slaninu nakrájanú na kocky opražím na oleji a odstavím. Do vody s hríbmi pridám nakrájané zemiaky, soľ a korenie, a začnem si robiť mrvance. Polievku naďalej nechám variť. V miske si asi s 2-3 polievkovými lyžicami vody spravím s hladkou múkou tuhé cesto. Palcom a ukazovákom si z cesta trhám malé kúsky a pomocou polohrubej múky ich trocha obalím, aby sa nezlepili a postupne ich hádžem do hrnca s polievkou. Nechám ešte chvíľu povrieť, ku koncu pridám slaninu a polievku podľa potreby dochutím. Podávam  s dobrým čerstvým chlebom.

 

 

One comment

Pridaj komentár