Hríbová zimná polievka

hribova-kremova-obrazok

Keď som dnes robila dekorácie z ihličia, tak veľmi mi zavoňal les a mysľou mi prebehlo tisíc asociácií. A jednou z nich boli hríbiky, tak som pripravila polievočku, ktorá prevoňala celý byt. Vďaka zemiaku a rozmixovanej zeleninke má krémovitú textúru, skvelú chuť, a príjemnú zahreje vtieto sychravé dni.

Ingrediencie:

hrsť sušených hríbov

1 cibuľa šalotka

1 strúčik cesnaku

1 lyžica masla

2 zemiaky

1 veľká mrkva

kúsok póru (asi 10 cm)

1 l vývaru

1 lyžica mascarpone (nemusí byť)

Postup:

Hríby namočím na 30 minút do teplej vody. Na masle si osmažím nadrobno nakrájanú cibuľku a na plátky nakrájaný cesnak. Potom pridám nakrájanú polovicu mrkvy, pór, 1 zemiak, zalejem vodou z hríbov a varím asi 20 minút. Ručným mixérom rozmixujem na hladkú hmotu, pridám hríby, zvyšnú mrkvu, zemiak, a zalejem vývarom. Dochutím soľou a korením a varím ďalších 30 minút. Pred koncom som pridala na zjemnenie chuti ešte lyžicu mascarpone.

 

 

5 comments

Pridaj komentár